Συμβολαιακή καλλιεργεια

Τι είναι η συμβολαιακή γεωργία;

Η συμβολαιακή γεωργία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τάσεις της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς η οποία λειτουργεί ως συντονιστής και χρηματοδότης.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα χρηματοδοτεί τους παραγωγούς που εντάσσονται στο πρόγραμμα εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη ρευστότητα και καλύπτοντας το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους εντός της καλλιεργητικής περιόδου.
Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει αφενός την ανάγκη των παραγωγών για εξασφάλιση της παραγωγής τους και αφετέρου των βιομηχανιών για διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του προϊόντος.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα;
Το πρόγραμμα αποτελεί μια τριημερή συμφωνία ανάμεσα στην τράπεζα, την εταιρία αγροεφοδίων και τον παραγωγό. Μέσω του προγράμματος ο παραγωγός προμηθεύεται μια κάρτα πίστωσης η οποία του εξασφαλίζει τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του όσον αφορά την αγορά γεωργικών εφοδίων.
Ο παραγωγός γνωρίζει εξαρχής το εύρος της τιμής στην οποία θα πουλήσει την παραγωγή του και μάλιστα με την παράδοση της εξοφλείται άμεσα βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα πώλησης του προϊόντος.

Πλεονεκτήματα
• Εξασφάλιση της απορρόφησης του παραγόμενου προϊόντος
• Μη ανάγκη υποθήκευσης της αγροτικής γης ή άλλων περιουσιακών στοιχείων του παραγωγού

Η εταιρεια μας συναπτει συμβολαια για την καλλιεργεια ηλιανθου που προοριζεται για βιοκαυσιμο με την Green energy , επισης με την Amstel για κριθαρι τυπου Cha-Cha και σιταριου σκληρου τυπου svevo για την Barilla, επιπλέον και με τα εκκοκιστήρια Ουσουντζόγλου για την καλλιέργεια βάμβακος.  Σκοπος μας η ενταξη κι αλλων προιοντων που θα εχουν την στηριξη μεγαλων εταιρειων για την καλυτερη και σιγουρη πληρωμη των παραγωγων.

- Developed by GetPHPScripts